Politika

Mihajlović posetila Gornje Nedeljice: Vlada neće da radi ništa, ako je na štetu građana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/11/2021

-

14:29

Mihajlović posetila Gornje Nedeljice: Vlada neće da radi ništa, ako je na štetu građana
Instagram/zorana_dpm - Copyright Instagram/zorana_dpm

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović posetila je danas selo Gornje Nedeljice, gde je razgovarala sa meštanima, a o poseti tom mestu obavestila je svoje pratioce na društvenim mrežama.

Kako je navela na Instagramu, u razgovoru sa meštanima "jasno je iznela stav da ni predsednik Aleksandar Vučić, ni Vlada neće uraditi ništa protiv svog naroda".

Dodala je i da je jasno istakla da "niko sa strane ne može da voli našu Srbiju od nas samih".

"Ljudi verujte svojoj Vladi, niko ništa neće raditi, ako je to na štetu građana", napisala je ministarka rudarstva i energetike.

U julu ove godine, jedna bara u Godnjim Nedeljicama poprimila je crvenu boju, za šta su meštani krivili bušotine i istraživanja koje je izvodila kompanija Rio Tinto.

Iz ove kompanije su takve navode negirali, a "Rio Sava Exploration", kompanija koja je deo Rio Tinto grupe, saopštila je da je obojena voda rezultat "cvetanja algi", i da je to utvrdila Agencija za zaštitu životne sredine.

Pre mesec dana je Gornje Nedeljice posetila i poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon, it o tamo gde se prikupljaju potpisi za povlačenje Prostornog plana kojim je predviđena izgradnja rudnika kompanije "Rio Tinto".

Fon Kramon je rekla da je "prilično sigurna" da će njene kolege u zelenoj grupi podržati inicijativu za povlačenje Prostornog plana.

O Gornjim Nedeljicama je na nedavnoj konferenciji za medije pričao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da će uskoro posetiti to mesto.

"Čim dobijemo nešto od Rio Tinta, otići ću u dolinu Jadra, reći tim ljudima šta je ideja. Gledam da to bude za nekoliko meseci, a možda to bude i ranije. Obavestiću i Violu fon Kramon da se malo sekira, a verujte biće mi lepši doček u Nedeljicama nego što je bio njoj", odgovorio je predsednik na pitanje da li će posetiti Gornje Nedeljice čiji se žitelji bore protiv Rio Tinta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija