Politika

Utvrđena lista kandidata za člana Saveta REM-a na predlog univerziteta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/12/2021

-

14:37

Utvrđena lista kandidata za člana Saveta REM-a na predlog univerziteta
Regulatorno telo za elektronske medije - Copyright Regulatorno telo za elektronske medije

veličina teksta

Aa Aa

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je danas listu od četiri kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na kojoj su Aleksandar Gajović, Vesna Baltezarević, Nemanja Tasić i Marko Lukić.

Na sednici je Odbor utvrdio i listu organizacija koje zajedno čine jednistvenog ovlašćenog predlagača iz reda univerziteta akreditovanih u Srbiji i to su Univerzitet Megatrend, Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet u Kragujevcu, saopšteno je iz parlamenta.

Predsednica Odbora je navela da će, prema Zakonu o elektronskim medijima, univerziteti u roku od sedam dana održati sastanak na kojem će utvrditi konačan predlog dva kandidata za člana Saveta Regulatora.

U nastavku sednice su razmotreni, u načelu, i usvojeni Predlog zakona o kulturnom nasleđu i Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o elektronskim medijima, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Kreativna Evropa (2021-2027), koje je podnela Vlada, a koje su obrazložili pomoćnici ministarke kulture i informisanja Danijela Vanušić, Slavica Trifunović i Stanko Blagojević.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Sandra Božić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Tomić, Željko Tomić, Vuk Mirčetić, Samira Ćosović, Rozalija Ekres, prof. dr Marko Atlagić, Snežana Paunović, Lav-Grigorije Pajkić, Milica Obradović, Aleksandar Čotrić, Miloš Terzić, Ljubomir Marić, Justina Pupin Košćal i Ivana Popović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija