Politika

Ðurić: Odgovorni za ubistvo Bitići da dobiju zasluženu kaznu

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2021

-

23:09

Ðurić: Odgovorni za ubistvo Bitići da dobiju zasluženu kaznu
Ðurić: Odgovorni za ubistvo Bitići da dobiju zasluženu kaznu - Copyright Tanjug/ Tanja Valic

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odgovorni za ubistvo braće Bitići moraju da dobiju "zasluženu kaznu" i istakao da Tužilaštvo za ratne zločine aktivno radi na tom slučaju.

"Ubistvo braće Bitići je stravičan zločin za koji mora da usledi zalužena kazna protiv onih koji su ga počinilli, ali isto tako uveren sam da pravosudni organi treba da daju svoj sud, a da mi političari učinimo sve što možemo ili diplomatski predstavnici, u mom slučaju, sve što možemo da pomognemo u njihovom radu", rekao je Ðurić.

On je ocenio da je jako važno da pravosudni organi imaju valjane dokaze i sva druga sredstva na raspolaganju.

"I koliko sam upoznat, Tužilaštvo za ratne zločine aktivno radi na ovom slučaju. Prikuplja nove dokaze i siguran sam, nemam nikave sumnje da s obzirom na to da aktivno radi u ovom slučaju, da prikuplja dokaze koji treba da dovedu do dovoljnog nivoa dokaza da se protiv konkretnih lica podignu optužnice, da kada to bude bio slučaj neće biti zaštićenih", poručio je Ðurić.

U odlomku intervjua, kako navodi Glas Amerike, Ðurić je rekao da se do okončanja istrage, u kontekstu odgovornosti, ne bi usudio da upire prstom u bilo kog pojedinca.

Kandidat za novog američkog ambasadora u Srbiji Kristofer Hil porućio je da će nastaviti da vrši pritisak da se sprovede puna istraga ubistva braće Bitići 1999. godine.

"Posvećen sam tome da izvršim pritisak na srpsku vladu da obezbedi da se odgovorni privedu pravdi, bez obzira na rang i položaj", poručio je Hil.

 

Komentari (0)

Srbija