Politika

Češki premijer zahvalio Vučiću na vakcinama: Dokaz prijateljstva

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2021

-

16:57

Češki premijer zahvalio Vučiću na vakcinama: Dokaz prijateljstva
Češki premijer zahvalio Vučiću na vakcinama: Dokaz prijateljstva - Copyright Tanjug/Johanna Geron

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Češke Andrej Babiš uputio je pismo zahvalnosti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom donacije 100.620 vakcina.


"Izuzetno cenim ovaj čin solidarnosti koji doživljavam kao još jedan dokaz tesnih veza i prijateljstva između naših zemalja i istovremeno kao doprinos Srbije globalnoj saradnji u borbi protiv pandemije“, naveo je Babiš u pismu, a saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Babiš je posebno pohvalio brzu realizaciju ponude i efikasnu komunikaciju između radnih timova dve zemlje koja je to omogućila.

"Uveren sam da će Vaša poseta Češkoj, kao i ovaj konkretan ishod Vaše posete, ponovo ojačati odlične odnose između naših zemalja i poslužiti kao podsticaj za dodatno produbljivanje naše međusobne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa", naveo je Babiš.

On je ponovio i kontinuiranu podršku Češke evropskim integracijama Srbije, navodi se u pismu predsedniku Vučiću.

Srbija je u ponedeljak isporučila Češkoj 100.620 vakcina protiv koronavirusa američko-nemačkog proizvođača Fajzer-Bajontek, kao pomoć u borbi protiv pandemije.

Avion "Czech Air Force" su na aerodromu "Nikola Tesla" ispratili premijerka Ana Brnabić i ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je tokom zvanične posete Češkoj 19. maja donaciju premijeru te zemlje Andreju Babišu, a Vlada Srbije je na sednici 20. maja odlučila da Srbija pokloni Češkoj 100.000 vakcina Fajzer-Bajontek.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija