Politika

Uz Novaka Đokovića na prigodnim poštanskim markama i Petar Veliki, krsne slave i kultne TV serije

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2021

-

14:53

Uz Novaka Đokovića na prigodnim poštanskim markama i Petar Veliki, krsne slave i kultne TV serije
Uz Novaka Đokovića na prigodnim poštanskim markama i Petar Veliki, krsne slave i kultne TV serije - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Na prigodnim markama "Pošta Srbije" sledeće godine naći će se Novak Ðoković, Petar Veliki, krsne slave, kao i neke značajne godišnjice, objavljeno je u Službenom glasniku Srbije pošto je Ministarstvo trgovine odobrilo plan.

Prigodnim poštanskim markama, kojih će u 2022. godini biti ukupno 41, biće obeleženi značajni jubileji, događaji i datumi iz nacionalne i svetske istorije, kulture, umetnosti, nauke, prirodne lepote i bogatstva Srbije kao i pojedine manifestacije.

Planirane su marke povodom Festovih 50, zimskim olimpijskih igara u Pekingu, 100 godina NIP "Borbe", 85 godina časopisa Student, 35. godina Beogradskog maratona kao i Evropske prestonice kulture Novog Sada. Na spisku planiranog je i 25. godina Telekoma Srbije, 90 godina Udruženja hotelijera kao i prigodne marke sa kultnim televizijskim serijama.

Biće obeleženo 115 godina od rođena Petra Lubarde, vek akademskom pozorišta Branko Krsmanović, pun vek od osnivanja ŠSR-a kao i 100 godina od osnivanja BBC, 80 godina Staljingradske bitke, i 350 godina od rođenja Petra Velikog.

Prigodne marke dobiće i Novak Ðoković, a na njima će se naći velikani Srbije, praznici Božić i Vaskrs, krsna slava, turizam i flora u Srbiji, Radost Evrope, muzejski eksponati kao i umetnost i arhitektura, i gradovi Srbije.

Preporuka za vas

Mobilni za 10 dinara, Soni plejstejšn za 300 – pošiljke koje ne stignu do kupca idu na licitaciju, a početne cene su minimalne

Komentari (0)

Srbija