Politika

Vučević: Budžet Novog Sada veći od 35 milijardi dinara, istorijski po visini kase

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Nataša Kovačev

21/12/2021

-

14:22

Vučević: Budžet Novog Sada veći od 35 milijardi dinara, istorijski po visini kase
Vučević: Budžet Novog Sada veći od 35 milijardi dinara, istorijski po visini kase - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Budžet Novog Sada u 2022. godini iznosiće više od 35,8 milijardi dinara i biće istorijski po visini kase, rekao je novosadski gradonačelnik Miloš Vučević na godišnjoj konferenciji za novinare.

Najveći deo prihoda čine porezi na zarade i imovinu, koje su Novosađani uredno plaćali, uprkos teškoj godini za nama, naveo je Vučević i nazvao to njihovom pobedom.

Poredeći planirani budžet za sledeću godinu sa onim iz 2012, ocenio je da je u deset godina gradska kasa porasla za 122 odsto, a da je suma opredeljena za kapitalna ulaganja uvećana za preko 200 odsto.

Plan raspodele javnih finansija, o kom će odbornici raspravljati sutra i prekosutra, podrazumeva izdvajanje preko 13,7 milijardi dinara za ukupno 400 kapitalnih projekata, među kojima su Pešačko-biciklistički most preko Dunava, Atletska dvorana, rekonstrukcija Almaškog kraja, biciklistička staza do Futoga, izgradnja novog obdaništa i osnovne škole, otvaranje botaničke bašte u Petrovaradinu.

Prema Vučevićevim rečima, u budžet je uvršteno i deset projekata za koje su građani glasali preko portala "Tvoj grad", kao i deset koje su sami predložili.

Grad Novi Sad zadužiće se za oko dve i po milijarde dinara za kupovinu autobusa i izgradnju bazena u Futogu.

Kada je reč o zatvorenom bazenu na SPENS-u, Vučević je naveo da je završena njegova ponovljena rekonstrukcija, da su u toku finalne provere, te da će za građane bazen biti otvoren sredinom januara.

Na pitanje hoće li Grad pokretati postupak protiv izvođača radova koji su odgovorni za neuspelu prvu rekonstrukciju, odgovorio je da Gradsko javno pravobranilaštvo ima odrešene ruke da postupi kako smatra da je ispravno.

Napomenuo je i da neće biti vanrednih lokalnih, niti pokrajinskih izbora u aprilu.

"Čak da ja to uradim, a nešto nemam nameru da uradim, i kad bih podneo ostavku, skupštinska većina bi izabrala novog gradonačelnika iz našeg reda. Tako da morate biti poprilično politički nepismeni da kažete da neko podnese ostavku i izazove izbore. Zašto? Pa mi imamo 72 od ukupno 78 odbornika. Izabraćemo novog gradonačelnika. A ponavljam, ne pada mi na pamet da podnesem ostavku. Ja sam veoma ponosan i mogu samo da razmišljam da se i četvrti put kandidujem. Nisam hteo, ponavljam, mislio sam da je dosta od mene tri mandata, i ja sam se umorio, ali kad vidim da me loši đaci kritikuju za petice, poželim da i ja upišem master studije. Nisam do sad razmišljao o tome, ali razmisliću", naveo je gradonačelnik Novog Sada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija