Politika

Ahmeti: Energetska kriza izazvaće veću zavisnost od Srbije

Komentari

Autor: Kosovo onlajn

25/12/2021

-

23:30

Ahmeti: Energetska kriza izazvaće veću zavisnost od Srbije
Ahmeti: Energetska kriza izazvaće veću zavisnost od Srbije - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašni gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti upozorio je na ozbiljne posledice energetske krize na Kosovu, navodeći da su gubici Kosovske elektrodistribucije (KEDS) veliki, ali da su milione izgubila i preduzeća koje imaju ugovore sa ovom kompanijom.

U objavi na Fejsbuku Ahmeti je naglasio da proglašavanje vanrednog stanja zbog energetske krize ne pomaže Vladi, a naveo je i da će ova kriza prouzrokovati još veću zavisnost od Srbije.

"Nije prvi put da se kvare blokovi u Kosovskoj energetskoj korporaciji, a ne poslujemo od juče sa KEDS. Ipak, prvi put je da je energetska kriza dublja i da se aktuelni ministri suočavaju sa ovakvim problemima. Nedostatak iskustva i razne zavere nisu dovele do adekvatnog odgovora pre dva meseca. Sve to je uzrok mraka koji imamo danas", napisao je Ahmeti.

Dodao je da su gubici KEDS najveći trošak koji će građani platiti, kao i da se Vlada jučerašnjim odlukama pokušala zaštiti od tužbi, ali da će im to malo će pomoći. Tužbe su, kako je naveo, neizbežne, a to će građane verovatno koštati nekoliko stotina miliona evra.

"Očigledno je važniji bes jednih prema drugima nego interes države. Ćebe je najmanja posledica ove krize", napisao je Ahmeti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija