Politika

Premijerka Srbije Ana Brnabić u ponedeljak u Briselu, sastaje se sa najvišim zvaničnicima Unije

Komentari

Autor: Tanjug

21/01/2022

-

14:44

Premijerka Srbije Ana Brnabić u ponedeljak u Briselu, sastaje se sa najvišim zvaničnicima Unije
Premijerka Srbije Ana Brnabić u ponedeljak u Briselu, sastaje se sa najvišim zvaničnicima Unije - Copyright Euronews Srbija/Printskrin

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, sastaće se 25. januara u sedištu EU sa najvišim zvaničnicima Unije, Ursulom fon der Lajen, Šarlom Mišelom i Robertom Metsolom, prenosi Tanjug. Ana Brnabić predvodiće 25. januara delgaciju Srbije na sastanku Saveta za stablizaciju i pridruživanje između EU i Srbije koji se od 11:30 do 14:30 održava u zgradi Saveta EU u Briselu.

Predviđeno je da zvanična poseta premijerke Srbije Briselu počne radnim doručkom sa predsedavajućim Odbora za spoljnopolitička pitanja Evropskog parlementa, Dejvidom Mekalisterom.

Nakon toga, Brnabić se sastaje sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlementa, Robertom Metsolom.

Premijerka Srbiji je bi odvojeno trebao da razgovara i sa komesarom za poroširenje EU Oliverom Varhejijem i šefom diplomatije EU, Žospeom Boreljom nakon čega bi usledio Sastanak saveta za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU na kome će delegacije predvoditi Ana Brnabić i Jadranka Joksimović odnosno Žosep Borelj i Oliver Varheji.

U popodnevnim časovima, predviđeno je da se Brnabić sastane sa predsednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom, a zatim i predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen.

Na kraju posete Briselu, premijerka Brnabić će imati i razgovor sa evropskim komesarim za pravosuđe, Didijeom Rejndersom.

Komentari (0)

Srbija