Politika

Vučić stigao u Peking, danas prisustvuje otvaranju Zimskih olimpijskih igara

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2022

-

08:42

Vučić stigao u Peking, danas prisustvuje otvaranju Zimskih olimpijskih igara
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Kinu, u dvodnevnu radnu posetu, tokom koje će prisustvovati otvaranju Zimskih olimpijskih igara i sastati se sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom.

Vučić je rano jutros stigao u Peking, a na aerodromu ga je, u ime predsednika Kine, dočekao zamenik ministra spoljnih poslova Deng Li.

Predsednik Srbije danas će prisustvovati ceremoniji otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara, a zatim i prijemu koji kineski predsednik Si organizuje za gostujuće šefove država i međunarodnih organizacija.

Zajedno sa Vučićem, otvaranju ZOI će prisustvovati i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Srbiju će na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama predstavljati dvoje sportista, skijašica Nevena Ignjatović i skijaš Marko Vukićević, koji će na otvaranju nositi zastavu naše zemlje.

Drugog dana posete, Vučić će se sastati sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, a to će biti njihov sedmi susret. U delegaciji predsednika Srbije, pored Udovičića i Maljkovića, u Pekingu je i ministar finansija Siniša Mali.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija