Politika

Šef delegacije EU u Srbiji: Ubrzati reforme u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2022

-

18:17

Šef delegacije EU u Srbiji: Ubrzati reforme u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala
Maja Popović i Emanuel Žofre - Copyright Tanjug/Ministarstvo pravde/Sara Milić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka pravde Maja Popović razgovarala je sa ambasadorom i šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom o realizaciji aktivnosti iz Revidiranog akcionog plana za Poglavlje 23, a posebno o radu na setu pravosudnih zakona koje je potrebno doneti radi usklađivanja sa nedavno usvojenim promenama Ustava, saopštilo je danas Ministarstvo.

Ministarka Popović izrazila je zahvalnost EU na podršci koju godinama pruža Ministarstvu pravde u pogledu jačanja kapaciteta ne samo Ministarstva, već i svih institucija nadležnih za sprovođenje aktivnosti iz tog akcionog plana.

Tema sastanka bilo je i unapređenje saradnje posredstvom buduće projektne podrške.

Tanjug/Ministarstvo pravde/Sara Milić

 

Ambasador Žiofre je čestitao Srbiji na ustavnim reformama i izrazio nadu za daljom pravovremenom i efikasnom primenom i usklađivanjem relevantnog zakonodavstva, u bliskoj saradnji sa Venecijanskom komisijom i inkluzivnim procesom konsultacija sa zainteresovanim stranama.

Ambasador je ponovio da, pored reformi pravosuđa, EU podstiče Srbiju da ubrza reforme u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je dodao da su vladavina prava i nezavisnost sudstva izuzetno važni za Srbiju i njen proces pristupanja i ponovio da će EU nastaviti da pruža podršku Srbiji na tom putu, navodi se u saopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija