Politika

Vučić sa Kvintom i Žiofreom: Sve informacije o stavovima iznetim na sastanku u narednih 36 sati

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2022

-

12:32

Vučić sa Kvintom i Žiofreom: Sve informacije o stavovima iznetim na sastanku u narednih 36 sati
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Delegacije EU u Srbiji o brojnim pitanjima. Sve informacije o stavovima koje su strane iznele biće objavljene u narednih 36 sati", navedeno je na instagram profilu "BudućnostSrbije", uz fotografije sa susreta.

Vučić je juče najavio da će nakon ovog sastanka, najkasnije u roku od 24 sata, Srbija izaći sa odgovorom krizu u vezi sa Ukrajinom.

U međuvremenu, predsednik je za 13 sati sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog događaja u Ukrajini, a dva sata kasnije biće održana sednica Vlade Srbije, kojoj će prisustvovati i predsednik.

Podsetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je jutros da se uvodi ratno stanje u zemlji.

Zelenski je potvrdio izveštaje o raketnim napadima u zemlji. On je naveo da je Rusija raketama napala ukrajinsku infrastrukturu i granice.

S druge strane, za RIA Novosti je u ruskom Ministarstvu odbrane rečeno da oružane snage Rusije ne izvode raketne ni artiljerijske udare na gradove Ukrajine.

Izveštaji o žrtvama za sada su nejasni, a vazdušni prostor iznad Ukrajine je prazan. Građani u kolonama napuštaju Kijev, a gradom su odjekivale sirene za uzbunu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija