Politika

Tanjug: Vladimir Đukanović novi advokat Dijane Hrkalović

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2022

-

13:53

Tanjug: Vladimir Đukanović novi advokat Dijane Hrkalović
Dijana Hrkalović - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Trojica advokata koji su u dosadašnjem toku postupka branili bivšu državnu sekretarku MUP-a Dijanu Hrkalović, otkazali su joj punomoćje dva dana pred najavljeni početak suđenja u sredu u Specijalnom sudu u Beogradu, povodom optužbi da je iskorišćavanjem svog položaja kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Punomoćje su joj danas otkazali advokati Sead Spahović, Nenad Tasić i Ahmed Delimeđac, potvrdio je Tanjugu Tasić, ali nije želeo da komentariše razloge za ovaj potez.

Prema saznanjima Tanjuga, novi branilac bivše državne sekretarke MUP-a biće advokat Vladimir Ðukanović, predsednik odbora za pravosuđe Skupštine Srbije, a po toj funkciji i član Državnog veća tužilaca i Visokog saveta sudstva.

Suđenje treba da počne u sredu pred Specijalnim sudom, ali s obzirom na promene advokata, očekuje se odlaganje radi pripreme odbrane i uvodnih reči.

S Hrkalovićkom će se na optuženičkoj klupi naći i bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Hrkalovićka će na suđenje biti privedena iz Okružnog zatvora u Beogradu gde se nalazi od 24. decembra, dok će dvojica bivših policajaca doći u sud sa slobode, jer im pritvor nije određen.

Bivša sekretarka MUP-a nalazi se u pritvoru zbog opasnosti od bekstva.

Na početku suđenja Hrkalovićka i druga dvojica optuženih će se kratko izjasniti da li priznaju ili ne priznaju krivično delo, nakon čega će tužilac sudu predstaviti optužnicu i dokaze kojom ih potkrepljuje.

Nakon toga, uvodnu reč dobiće advokati optuženih, predstaviti svoje kontraargumente i dokaze, i predložiti svedoke.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićka se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Za Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve godine zatvora.

Komentari (0)

Srbija