Politika

Brnabić: Susret Vučića i Šolca izuzetno važan za Srbiju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

04/05/2022

-

23:22

Brnabić: Susret Vučića i Šolca izuzetno važan za Srbiju
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je današnji susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Berlinu bio izuzetno važan za Srbiju.

"Čestitke Predsedniku Aleksandru Vučiću zbog toga što je, i ovaj put, našao način da brani i štiti poziciju Srbije i velika zahvalnost nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, investitorima i svim partnerima iz Nemačke na razumevanju i poštovanju", napisala je premijerka Brnabić na Tviteru.

 

 

Podsetimo, specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak večeras se u Berlinu neformalno sastao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem. Prethodno su sva trojica imali sastanak s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Predsednik Vučić se takođe na svom tviter profilu zahvalio domaćinima na organizacija dijaloga između Beograda i Prištine. Isto je učinio i Lajčak koji je objavio zajedničku fotografiju sa Vučićem i Kurtijem i napisao da će diskusiju nastaviti na " nivou glavnih pregovarača 13. maja".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija