Politika

Brnabić: Dojave o bombama vid pritiska

Komentari

Autor: Fonet

17/05/2022

-

12:30

Brnabić: Dojave o bombama vid pritiska
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Ogromni su pritisci na Srbiju, užasni i svakim danom su sve gori zbog odluke da se ne uvode sankcije Rusiji, a ove dojave o bombama su isto jedan vid pritiska i one dolaze iz inostranstva, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je za TV Pink rekla da Srbija 82 dana odoleva i jedina je zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, a uvele su ih i "neutralna Švajcarska i Bosna i Hercegovina, iako nisu pitani svi koji bi trebalo da se pitaju".

"Ogromni su pritisci, užasni su pritisci i svakim danom su sve jači i sve gori, ako ni kroz šta drugo onda kroz dojave o bombama, bezobzirne i brutalne i targetiraju dece i osnovne škole", predočila je Brnabić, dodajući da je to jedan vid pritiska zbog neuvođenja sankcija Ruskoj Federaciji i on dolazi iz inostranstva i "nije nimalo naivan".

Ona je rekla da MUP Srbije i sve bezbednosne službe rade na tome, kao i Kancelarija za IT.

Brnabić je rekla i da je neuvođenje sankcija Rusiji skupo, jer Srbiji onemogućava izlazak na tržište kapitala, a ima i investitora kojima je redovno pitanje zašto se ne uvode sankcije.

"To košta jer se i tržni centri zatvaraju zbog dojave bombi, pa ljudi neće da idu zbog straha, roditelji izlaze sa posla po decu. Svaki dan koji mi sebi dobijemo, a da ne plaćamo preveliku cenu, ne zaustavljamo svoj napredak, jeste cena naše slobode", rekla je Brnabić.

"Jednog dana kada postanemo članica EU - usaglasićemo se sa politikom Unije i tada ćemo i učestvovati u kreiranju takvih politika. Ovako prihvatate nečiju spoljnu politiku, u čijoj formulaciji niste učestvovali, niti ste član tog kluba", kazala je premijerka Brnabić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija