Politika

Odalović iznenađen dešavanjima u Briselu: Izjava Kurtija s ciljem da se dijalog ne nastavi

Komentari

Autor: FoNet

15/06/2021

-

20:26

Odalović iznenađen dešavanjima u Briselu: Izjava Kurtija s ciljem da se dijalog ne nastavi
Odalović iznenađen dešavanjima u Briselu: Izjava Kurtija s ciljem da se dijalog ne nastavi - Copyright TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je danas da je neprijatno iznenađen današnjim dešavanjima u Briselu, gde su ga članovi prištinske delegacije nazvali Gebelsom i Geringom, ali je istakao da ostaje posvećen onome što radi i da ga ovo što je Aljbin Kurti uradio neće poremetiti.

"Predsednik je to prepoznao i vrlo jasno je izneo šta o svemu tome misli. Priština nije spremna da se suoči s našim zahtevima koji su vrlo precizni, s dokazima. Oni ih ignorišu dugi niz godina. Dobijali smo uverenja da će biti, da je samo pitanje dana, ali sada nam je sve jasno", rekao je Odalović za Kosovo onlajn.

On je istakao da je spreman da se povuče, ako je to uslov da se pronađu tela nestalih osoba, a o svemu će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Mislio sam da će predstavnici Prištine izaći s planom, rekli su to prošle godine u Briselu. Izneli smo lokacije od našeg interesa, oni svoje, i mi smo izašli u susret svim njihovim zahtevima, a oni nisu rešili nijedan naš", kazao je Odalović.

Očekivao je, dodaje, da će predstavnici Prištine danas reći da ćemo za pet dana izaći na Košare, za 15 dana u Lapušnici, za 30 dana na Livočkom jezeru, a za 40 dana u Đakovici.

"Koliko god bila neprijatna ova situacija, nastaviću odgovorno da radim svoj posao, kao i do sada. Imam svoj identitet, profesionalni i lični i nikada nisam dovodio u pitanje nijednu temu, ma koliko bila neprijatna. Porediti me sa Gebelsom ili Geringom je smešno i baš prizemno i govori o onome ko je to izgovorio, a ne o meni", rekao je Odalović.

Naveo je da je Srbija do sada pronašla i vratila porodicama tela 907 Albanaca, dok je Srbija poslednju lokaciju na Kosovu pretražila pre tri godine, kada su u bunkeru u Đakovici pronađeno tela sedam nestalih Srba.

Priština mora da se zapita šta očekuje od ovog procesa i da li je spremna da učestvuje u njemu, rekao je Odalović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija