Politika

Vučić sutra na RTS o poseti Lavrova

Komentari

Autor: Euronews Srbija/RTS

05/06/2022

-

20:37

Vučić sutra na RTS o poseti Lavrova
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Poseta ruskog šefa diplomatije Beogradu Sergeja Lavrova, koja je planirana za sutra je neizvesna, javio je RTS pozivajući se na nezvanična saznanja. Istovremeno, javni servis je najavio da će o tome sutra u Dnevniku u 19.30 govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posetu ruskog ministra spoljnih poslova najavila je Moskva za sutra i prekosutra, ali o tome nije bilo potvrde Beograda osim predsednikovih izjava poslednjih dana da se situacija s tim u vezi komplikuje. 

Umesto satnice za posetu Lavrova, iz kabineta predsednika medijima je za sutra stigla najava razgovara s ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan Harčenkom.

O poseti, odnosno o problemima u vezi s posetom Lavrova Beogradu danas je govorila i premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je za TV Pink rekla da je jutros razgovarala s predsednikom Aleksandrom Vučićem koji trenutno radi na poseti Sergeja Lavrova i ima čitav niz sastanaka i sa predstavnicima Ruske Federacije i SAD, i Nemačke i EU. Dodala je i da je situacija u vezi sa posetom Lavrova Srbiji izuzetno komplikovana.

„Neverovatno je da je danas situacija u Evropi i svetu takva da predsednik jedne države treba da se bavi takvim stvarima kao što je logistika putovanja ministra inostranih poslova druge zemlje od koje zavisi da li će on doći ili neće“, navela je Brnabić.

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Agnostik

05.06.2022 22:55

Narodna poslovica: "Koga nema, bez njega se može". Deo stiha čuvene narodne pesme: " . . . i ne vredi ni zbog koga gorke suze liti".

Srbija