Politika

Vučić: Komplikuje se situacija oko dolaska Lavrova u Beograd

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2022

-

16:34

Vučić: Komplikuje se situacija oko dolaska Lavrova u Beograd
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bratislavi, gde učestvuje na godišnjem "GLOBSEC 2022 Forumu", da se komplikuje situacija oko posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu 7. juna.


Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara Pinka da li ga je neko u Bratislavi pitao nešto oko dolaska Sergeja Lavrova u Beograd i da li se komplikuje situacija oko njegovog dolaska.

"Komplikuje se situacija oko dolaska Lavarova u svakom smislu, ali nisam još speman da o tome govorim, ali komplikuje se u svakom smislu. Pitanja su kako će da dođe Lavrov, šta... i drugo..., videćemo", rekao je Vučić.

Na pitanje da li postoji mogućnost da zbog dolaska Lavrova nemački kancelar Olaf Šolc ne dođe u najavljenu posetu Srbiji 10. juna i da li bi to bila loša vest za Srbiju, Vučić je rekao da bi svakako bila loš vest za našu zemlju.

"Zamislite da Šolc kaže prvo jedno pa onda da ne želi da dođe ili da ne može da dođe, bila bi loša vest", istakao je Vučić.

"Da li postoji za tako nešto šansa, pa uvek postoji, ali nadam se da se to neće dogoditi. Prvo da vidimo da li će doći Lavrov, pa sve drugo. Ima i reakcija drugih zemalja", naveo je Vučić.

Dolazak ruskog ministra inostranih posova Sergeja Lavrova u Beograd najavljen je za  utorak, 7. juni. 

Još bez sastava Vlade

Vučić je naveo da su pojedini medijski napisi o sastavu buduće vlade, "notorne laži", kao i da ne želi da trpi ničije ucene zarad eventualne buduće saradnje.

Na konstataciju da mediji spekulišu budući sastav vlade, u kojoj će Dačić biti ministar policije, a pominje se novi ministar zdravlja, te pitanje da li mu je to poznato, Vučić je za Pink rekao da valjda nemaju pametnija posla, a da se to čak ni po kuloarima ne zbiva.

"Neko dobije pare od jednih, neko tri glasa od drugih, neko dobije tri rečenice od četvrtih, bog će ga znati od koga sve... Svako ima neku svoju računicu zašto bi nekoga da gura.., Ali, pošto vidim da svi znaju šta će da bude, koliko će socijalisti da imaju, ko će biti ministar.. sve su to notorne laži", rekao je Vučić.

Poručio je da nema nameru da pravi neku zajedničku platformu za Grad Beograd i republičku vladu.

"Hoćete socijalisti u gradu sa Ðilasom? Idite sa Ðilasom. I ako ćete da idete sa nama u gradu, to ne znači šta će i kako, i da li će išta da budu na Republici... I nemam strah da to izgovorim. Nema problema, idemo mi u opoziciju u gradu, jer neću da trpim ucene. Nisam ih trpeo od SPS, ali neću ni kroz novinske napise, ni od koga, a ponajamnje od ljudi iz stanke kojoj pripadam", naglasio je Vučić.

Svako može, kaže, da uradi šta želi, da uzme još 50 PR stručnjaka, da izgleda lepo u ogledalu, ali na kraju odlučuje većina u stranci koja je dobila najveće poverenje ljudi, dodao je.

"I budite spremni da to prihvatite, kao što sam ja spreman da prihvatim da budemo u opoziciji u gradu Beogradu, jer oni svi onda moraju da se ujedine. Možete da zamislite to, i Milicu Ðurđević, Ðilasa, Vuka Jeremića, Dačića, Ćutu, Jovanovića i sve ostale, a samo mi jedni protiv njih. Gde ćete lepšu poziciju", rekao je Vučić.

Na pitanje da pojedini nezavisni analitičari kažu da bi Zorana Mihajlović mogla da bude na čelu vlade, zbog bliskih odnosa sa ambasadom SAD, te pitanje da li je to moguće, Vučić je rekao da ne želi da se izjašnjava o tome, i ironično dodao: "Čekam prvo da dobijem te batine, šamare, da mi iščupaju uši, da mi narede ko će šta da nude, a onda ćete da vidite rezltat".

Preporuka za vas

Komentari (2)

Majda

02.06.2022 17:01

Ako ima zrnca pameti, Lavrov ne treba da dodje!

realni optimist

02.06.2022 18:04

Lavrov najblaže i najkulturnije rečeno NIJE DOBRODOŠAO u Srbiju. Agresori i varvari NISU PRIJATELJI Srbije, naprotiv. Srbija MORA ŠTO PRE da uvede sankcije rusiji, da protera "ambasadora" harčenka i da ŠTO PRE zatraži PRIJEM U ČLANSTVO NATO.

Srbija