Politika

Kremlj nakon razgovora Putina i Vučića: Rusija nastavlja isporuku gasa Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RIA novosti

29/05/2022

-

12:54

Kremlj nakon razgovora Putina i Vučića: Rusija nastavlja isporuku gasa Srbiji
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a dogovoreno je da će Rusija nastaviti isporuke gasa Srbiji, navodi se u saopštenju Kremlja.

"Održan je telefonski razgovor predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Dogovoreno je da Rusija nastavi nesmetane isporuke prirodnog gasa Srbiji", navodi se u saopštenju Kremlja nakon razgovora dvojice lidera.

Kako se navodi u saopštenju, njih dvojica razgovarala su o nizu međunarodnih tema - situaciji u Ukrajini i razvoju događaja oko Kosova, prenose RIA novosti.

Jedno od pitanja koje su pokrenuli lideri država bilo je i snabdevanje gasom.

"Dogovoreno je da Rusija nastavi da nesmetano snabdeva Srbiju prirodnim gasom", navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas je da sa Putinom dogovorio glavne elemente gasnog ugovora koji su, kako je rekao, veoma povoljni po Republiku Srbiju.

"Ono što smo dogovorili Putin i ja, je dobra vest za građane Srbije, to je da ćemo potpisati ugovor na tri godine, a ne na mesec dana kako su neki predviđali. Drugi važan element je da će platofma i formula ostati ista koju i sada koristimo, tako da će cena biti veoma povoljna  za našu zemlju. Ostaje nam da u razgovorima sa Gaspromom, a ja sam već uputio pismo, koliko sutra prekosutra razgovaramo o količinama", rekao je Vučić nakon telefonskog razgovora sa Putinom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija