Politika

Brnabić: Poseta Abazovića Srbiji prošla odlično

Komentari

Autor: Tanjug

01/07/2022

-

12:51

Brnabić: Poseta Abazovića Srbiji prošla odlično
Brnabić: Poseta Abazovića Srbiji prošla odlično - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je poseta predsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića našoj državi prošla odlično, ali da treba da se urade neke konkretne stvari kako bi se videlo da li su dve zemlje resetovale svoje odnose.

Brnabić je na TV Prva rekla da su razgovori sa Abazovićem bili dobri i da su rešena neka pitanja.

"Juče sam bila u kontaktu sa Narodnom bankom Srbije i guvernerka Jorgovanka Tabaković je odmah reagovala nakon moje pres konferencije i poslala sve podatke koji se tiču uspostavljanja direktnog platnog prometa sa Crnom Gorom. Rekla mi je da je sa naše strane sve završeno i objasnila šta treba da uradi Ministarstvo finansija Crne Gore i njihove banke da bismo to završili", rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla i da je sastanak patrijarha Porfirija i Abazovića bio konstruktivan, te da je nacrt Temeljnog ugovora koji je usvojila Vlada Crne Gore dobro prihvaćen, što je, kaže, istorijska stvar.

Brnabić je navela da je ranije u odnosima između Srbije i Crne Gore bilo dosta problema, ali da je sada cilj da ti odnosi budu dobri.

Istakla je i da je Abazović svojim dosadašnjim postupcima pokazao da želi da se poboljšaju odnosi dve države.

Na pitanje da li će ići u zvaničnu posetu Crnoj Gori, Brnabić kaže da je pozvana i da bi volela da ode, ali da je najbolje da se sačeka forimiranje vlade kako bi novi premijer to obavio.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija