Politika

Milićević: SPS će imati potpredsednicko mesto i vodiće dva odbora u parlamentu

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2022

-

17:41

Milićević: SPS će imati potpredsednicko mesto i vodiće dva odbora u parlamentu
Milićević: SPS će imati potpredsednicko mesto i vodiće dva odbora u parlamentu - Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

veličina teksta

Aa Aa

Socijalistička partija Srbije u novom sazivu parlamenta imaće potpredsednika skupštine, a vodiće i dva odbora - za privredu i prostorno planiranje, saobraćaj i infrastrukturu, saopštio je poslanik SPS-a Ðorđe Milićević.

Milićević je novinarima u skupštini, posle današnjih konsultacija, rekao da nije suština u tome da neko dobije što više, već da se dođe do konsenzusa, kompromisa, uvažavajući sve različitosti, poštujući poziciju i opoziciju, kako bi svi bili zadovoljni preraspodelom mesta potpredsednika i u radnim telima, a nešto kasnije i u parlamentarnim delegacijama.

Milićević je naveo da iako Poslovnik predviđa da 30 poslanika, koji potpišu inicijativu, može da predloži potpredsednika skupštine, to se do sad nije činilo, već su se ta mesta dodeljivala shodno snazi poslaničke grupe i broja poslanika.

"SPS je druga po snazi poslanička grupa u skupštini i imaće potpredsednika i mesta predsednika dva odbora - za privredu i za prostorno planiranje, infrastrukutru i saobraćaj, kao i tri zamenika predsednika nekih odbora, uz po jednog ili dva člana u svakom odboru", precizirao je Milićević.

On je istakao su SNS i Vladimir Orlić kao kandidat za predsednika Skupštine predložili konstruktivne predloge i da to ni opozicija nije očekivala.

Na pitanje o personalnim rešenjima iz SPS-a, kaže da se o tome nije razgovaralo, već o tome da se nastavi jačanje institucije parlamenta.

Milićević je dodao da Srbiji nije potrebno nikakvo neslaganje, budući da je zemlja izložena pritiscima i brojnim izazovima, i da su velika očekivanja od parlamenta, pred kojim je mnogo posla.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija