Politika

Haos u centralnom Meksiku zbog obračuna narko kartela: Vozila u plamenu i strah na ulicama

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2022

-

22:25

Haos u centralnom Meksiku zbog obračuna narko kartela: Vozila u plamenu i strah na ulicama
Ilustracija - Copyright AP/Fernando Llano

veličina teksta

Aa Aa

Nakon vojne akcije usmerene na sastanak bosova meksičkih narko kartela, pripadanici kartela su krenuli u međusobni obračun, divljanje i paljenje vozila čime su izazvali haos u državama Halisko i Gvanahuatu, saopštile su danas lokalne vlasti.

U saopštenju se navodi da je jedan osumnjičeni kriminalac likvidiran, a nekoliko je uhapšeno nakon pometnje i haosa u Haliskou i Gvanahuatuu, dvema državama Meksika u kojima je nasilje najizraženije.

"Očigledno je bio organizovan sastanak dve bande. Došle su vojne jedinice, što je dovelo do sukoba i hapšenja narko bosova prisutnih na sastanku", rekao je predsednik Andres Manuel Lopez Obrador novinarima, ne navodeći imena uhapšenih, prenosi portal Frans 24.

 

Vozila su ostavljana u plamenu da bi blokirala saobraćajnice u Halisku, što je deo taktike koju koriste pripadnici moćnog kartela Nova generacija Halisko kako bi sprečili hapšenja svojih članova i dolazak vojnog ili policijskog pojačanja.

 

Ovi incidenti su podstakli američki konzulat u Gvadalahari da izda bezbednosno upozorenje američkim građanima koji borave u toj oblasti uz savet da potraže sigurno sklonište.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija