Politika

Vučić: Mandatar će biti Brnabić, Vučević ili neko iz redova koalicionih partnera

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/08/2022

-

22:04

Vučić: Mandatar će biti Brnabić, Vučević ili neko iz redova koalicionih partnera
Vučić: Mandatar će biti Brnabić, Vučević ili neko iz redova koalicionih partnera - Copyright Prinskrin/TV Prva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da postoje tri mogućnosti kada je reč o mandataru nove vlade. "Postoji mogućnost da jedan kandidat bude od koalicionih partnera, a dva kandidata od SNS-a Ana Brnabić i Miloš Vučević", kazao je Vučić.

On je rekao da je zadovoljan radom Ane Brnabić na mestu premijera, ali da ne odlučuje samo on o tome ko će se naći na mestu premijera nove vlade.

"Ja sam veoma zadovljan njenim radom. Ako mislite da izbor 20 i nešto ministara koji ja izdiktiram - nije, politika je spisak kompromisa koje pravite. Mislim da je Ana bila izvanredan premijer. Razmišljam i ja, ali i drugi ljudi, o tome mora da se izjasni i stranka", rekao je Vučić za Tv Prva.

On je kazao da je njegov predlog da se nastavi sa koalicijom sa Socijalističkom partijom Srbije, te da će dobiti jednu odgovornu funkciju, ali nije precizirao koju. Naveo je da će o svemu odlučiti SNS.

Vučić je ranije rekao da će ime mandatara saopštiti po porvatku sa sastanka u Briselu, a da će vlada biti formirana do kraja avgusta.

Tako da će se 19. ili 20. ili najkasnije 21. avgusta znati sve oko Kosova, i biće poznato ime mandatara. "Brzo posle toga ćemo u skupštinu", rekao je Vučić. "Mislim da će pre kraja avgusta da bude u Skupštini. Inače, rok za sastav Vlade je 2. novembar. Da li će da bude 28. ili 29, važno da bude dobra Vlade", poručio je Vučić.

Srpska napredna stranka započela je u ponedeljak, 8. avgusta razgovore sa potencijalnim koalicionim partnerima.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija