Politika

Ipak bez najavljenih restrikcija struje na Kosovu, građani pozvani na štednju

Komentari

Autor: Koha / Tanjug

15/08/2022

-

17:12

Ipak bez najavljenih restrikcija struje na Kosovu, građani pozvani na štednju
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Kosovsko Ministarstvo privrede saopštilo je da je danas da je vraćeno redovno snabdevanje električnom energijom na području Kosova i Metohije i da najavljenih restrikcija, za sada, neće biti.

Navodi se da je do normalizacije u snabdevanju električnom energijom došlo zahvaljući saradnji sa Albanijom. Ipak, građani i privredni subjekti su pozvani na uštedu električne energije.

"Polazeći od svetske situacije sa energetskom krizom koja je zahvatila i region, sve odgovorne institucije intenzivno i koordinisano rade na bezbednosti snabdevanja električnom energijom. Zahvaljujući ovom radu i saradnji Kosova i Albanije, odnosno Kosovske energetske korporacije (KEK) i Albanske elektroenergetske korporacije (KESH), bilo je moguće izbeći redukcije od 14 časova i nastaviti redovno snabdevanje električnom energijom", navodi se u saopštenju, prenela je prištinska Koha.

Dodaje se da će prištinske institucije nastaviti da ulažu maksimalne napore da održe redovno snabdevanje električnom energijom i tokom narednih dana.

"Međutim, s obzirom na situaciju, apeluju na sve građane i privredu da preduzmu mere štednje i budu što oprezniji u korišćenju električne energije", stoji u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija