Politika

Brnabić o Europrajdu: Šta god da kažem neće biti dobro

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2022

-

08:55

Brnabić o Europrajdu: Šta god da kažem neće biti dobro
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da šta god da kaže o Europrajdu, koji će biti odložen ili otkazan, neće biti dobro.

"To što organizatori Prajda kažu, to je u skladu sa Ustavom, ali je drugo pitanje kakve posledice to ima po našu državu i to što mi kažemo njima nemojte da šetate - to je više molba nego što vi hoćete da bilo šta zabranite", rekla je Brnabić na RTS.

Istakla je da je reč o tome šta je u ovom trenutku moguće i kako mi čuvamo našu bezbednost i sigurnost.

Dodala je da je Vlada apelovala i da joj je žao što je tako, jer ako imate nešto što je Ustavom zagarantovano pravo, to je nešto što je zagarantovano, ali da se sve pogodilo u ovom spetemrbu.

Prema njenim rečima, ima mnogo stranih faktora koji se tome raduju.

"Ne radi se ovde zaista o tome da nekome želite da uskratite Ustavom zagarantovana prava, ali se radi o tome šta mi kao država možemo i ne možemo", navela je Brnabić.

Apelovala je i na protivnike Evroprajda.

"Dajte da razmišljamo o svojoj zemlji i kako možemo da joj olakšamo, jer to neće niko drugi sa strane", rekla je premijerka

"Nadam se novom timu do kraja septembra"

Premijerka Srbije i mandatar za sastav nove Vlade Srbije, Ana Brnabić, izrazila je očekivanje da će članovi njenog novog tima biti poznati do kraja septembra.

Brnabić je na RTS rekla da razgovori sa potencijalnim koalicionim partnerima nisu laki i istakla da nisu važne funkcije, već rezultati. Važno je da imao tim koji je hrabar, efiskan i spreman da žrtvuje svoju energiju i vreme, jer nema mesta za bilo šta drugo osim predanog rada, istakla je Brnabić.

Odgovarajući na pitanje da li će Ivica Dačić biti viceprmejer, ona je rekla da se pretpostavlja da je to prirodno i potvrdila da će Miloš Vučević i Siniša Mali biti potpredsednici, kao i da će sva troijica imati i ministrska mesta.

Brnabić je rekla da se još razmišlja o tome koliko resora će imati nova vlada, ali je navela da su ključna pitanja mir i stabilnost, KiM i energetska bezbednost.

"Od 1. septembra kontinuirane nestabilnosti kad je reč o KiM"

Brnabić je izjavila da od 1. septembra dolazi period kontinuirane nestabilnosti kada je reč o KiM, jer nije postignut dogovor o registarskim tablicama, pošto Aljbin Kurti nije spreman na kompromis.

Brnabić je na RTS rekla da razgovori o tom problemu traju i istakla da ne znamo šta može da se desi 1. septembra, jer je Kurti spreman na sve i ne želi mir.

Istakla je da je Kurtiju nestabilnost alibi da pokrije druge probleme na KiM koje ne može da reši i navela da su na KiM već sada uvedene restrikcije struje i da nema radnih mesta.

Komentari (0)

Srbija