Politika

Brnabić: Neko nam je nametnuo temu Europrajda koja je besmislena

Komentari

Autor: FoNet

30/08/2022

-

10:50

Brnabić: Neko nam je nametnuo temu Europrajda koja je besmislena
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Biće novih imena u Vladi, pošto su uvek potrebne nove ideje i energija, a važno je u njoj budu hrabri i posvećeni ljudi, koji nisu ni anglo, ni amero, ni rusofili, izjavila je za TV Pink premijerka i mandatarka Ana Brnabić i najavila da će septembar biti "specifičan" i da svi treba da pokušaju da olakšaju situaciju državi.

Brnabić je rekla da se u medijima, kada je reč o sastavu buduće vlade, mogu videti samo spekulacije i navodi da "ništa od toga nije istina".

"Moja molba je - samo malo jedinstva"

Prema njenom objašnjenju, "cela ideja Vlade je da se iskoriste svi potencijali Srbije i da ne damo da nas 'razvlače' ni ovi sa Istoka, ni sa Zapada i da nameću teme".

"Moja molba je - samo malo jedinstva, da ne budemo sebični, da gledamo i interese države i da država ide napred", istakla je Brnabić.

"Ovaj septembar jeste specifičan", rekla je premijerka uz opasku da misli da ljudi ne shvataju da je tako.

"Ne vide toliko ni krizu, ni ugrožavanje bezbednosti na Kosovu i Metohiji, ne razumeju koliko je mir krhak, jer smo 31. jula za dlaku izbegli ozbiljne oružane sukobe na Kosovu i Metohiji", rekla je Brnabić.

"Zbog toga ljude molimo da razumeju i da pokušaju da olakšaju svojoj državi. Pa održaće se bilo kakva manifestacija (Evroprajd), treba uslovi da se steknu, ne možete na sve strane", apelovala je Brnabić.

Europrajd je nametnut kao tema

Prema njenom tumačenju, u "normalnim" okolostima, Europrajd ne bi ni trebalo da bude tema.

"Mi u septembru ulazimo u pripreme za zimu, a trebalo bi i da radimo monitoring kako ide implementacija Sporazuma o dokumentima na Kosovu i Metohiji, i milion drugih tema, a neko nam je nametnuo ovu temu (Evroprajda) koja je besmislena", ocenila je Brnabić.

"Jedan dan neko prošeta, u redu, super... mi i dalje imamo svoju zemlju, svoje projekte i svoje probleme, pa koga briga, ali je sve to i spolja i iznutra nametnuto kao tema da bi destabilizovalo zemlju. Molim vas, nemojte destabilizovati svoju zemlju", pozvala je Brnabić i dodala da joj nije "ni lako, ni svejedno".

"Moja uloga je premijera i mandatara, i bezbednost zemlje mi je na prvom mestu. Žao mi je što neko ne može da šeta, ali postoje trenuci kada država mora da bude na prvom mestu, i to ne kažem samo organizatorima Evroprajda, već i svima ostalima", zaključila je Brnabić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija