Politika

Aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova gađali brašnom ministra finansija (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Albania

03/09/2022

-

22:14

Aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova gađali brašnom ministra finansija (VIDEO)
Aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova gađali brašnom ministra finansija (VIDEO) - Copyright Printscreen YouTube/Euronews Albania

veličina teksta

Aa Aa

Aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova (SDP) gađali su kosovskog ministra finansija Hekurana Muratija brašnom u znak protesta. Ovaj napad na Muratija dogodio se u prištinskom naselju Dardanija.

"U pitanju je simbolična akcija u ime radnika. Rat bez presedana koji je Hekuran Murati najavio protiv radnika ne može se normalizovati. Dakle, akcija, intervencija, otpor", objavio je predsednik SDP-a Dardan Mollikaj na Fejsbuku uz snimak koji pokazuje Muratija prekrivenog brašnom.

Motiv za ovakvu "akciju" u znak protesta jeste to što je kosovski premijer Aljbin Kurti jutros, zajedno sa ministrom Muratijem, predložio paket merakoji bi trebalo da pomogne građanima usled rastuće inflacije.

Murati je, inače, nedavno objavio kako neće biti isplaćena lična primanja radnicima u javnom sektoru koji trenutno štrajkuju, a sa druge strane su iz sindikata najavili da i dalje neće prestati sa štrajkovima, uprkos najavljenoj pomoći od 50 evra mesečno od septembra do kraja fiskalne godine.

Komentari (0)

Srbija