Politika

Vučić stigao u sedište u UN, prisustvuje otvaranju Generalne debate svetskih lidera

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2022

-

16:07

Vučić stigao u sedište u UN, prisustvuje otvaranju Generalne debate svetskih lidera
Vučić stigao u sedište u UN, prisustvuje otvaranju Generalne debate svetskih lidera - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vucić stigao sa delegacijom Srbije u sedište UN u Njujorku, gde prisustvuje otvaranju Generalne debate svetskih lidera. Vučić je sedištu UN zajedno sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakoviće i ambasadorom Srbije u SAD Markom Ðurićem, kao i ambasadorom Misije Srbije pri UN Nemanjom Stevanovićem.

Vučić je pred otvaranje debate već imao neformalne susrete sa stranim zvaničnicima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se pred početak 77. zasedanja Generalne skupštine UN sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

"Za nas je od izuzetnog značaja da danas budemo u Njujorku, ne samo zbog toga što se svet nalazi u prelomnim trenucima moderne istorije, već i zbog toga što odavno na Skupštini UN nije bilo ovoliko šefova država i predstavnika zemalja članica", objavio je Vučić na intagramu.

Predsednik Vučić se susreo i sa predsednikom Vlade Kraljevine Španije Pedrom Sančezom na otvaranju Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

"Uvek srdačan susret sa prijateljem Sančezom na otvaranju #UNGA77 uz brzu razmenu mišljenja o najvažnijim pitanjima ovog zasedanja. Zahvalio sam mu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije", naveo je Vučić.

Predsednik Vučić razgovarao je i sa predsednikom Vlade Kraljevine Norveške Jonasom Garom Storeom na otvaranju Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

"Na otvaranju Generalne debate nakratko sam razgovarao sa premijerom Norveške o aktuelnim svetskim temama i tačkama zasedanja. Zahvalio sam na podršci definisanju buduće energetske strategije Srbije i očekujem skori bilateralni susret", objavio je Vučić na instagramu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija