Politika

Bilčik: Nemec i ja smo imali iskren razgovor sa Vučićem

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2022

-

20:55

Bilčik: Nemec i ja smo imali iskren razgovor sa Vučićem
Bilčik: Nemec i ja smo imali iskren razgovor sa Vučićem - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbija/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Posrednici EP u procesu međupartijskog dijaloga sa Narodnom skupštinom Srbije Vladimir Bilčik i Matjaž Nemec završili su radnu posetu Beogradu, tokom koje su razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić posebno o procesu proširenja EU.

Cilj ove posete je bio da se ispitaju mogućnosti za nastavak uspešnog procesa međupartijskog dijaloga, navedeno je u saopštenju dvojice zvaničnika EP.

"U Beograd smo došli u ključnom trenutku za evropsku budućnost Srbije i u vreme ogromnih izazova za međunarodnu zajednicu. Zato smo ohrabreni konstruktivnim odnosom tokom naših susreta sa predstavnicima političkih grupacija u Narodnoj skupštini", navedeno je u saopštenju.

Dvojica zvaničnika su istakla da su, takođe, pozdravila posvećenost zemlje evropskom putu izraženu na sastancima.

"Parlament je spreman da radi sa Narodnom skupštinom, gradi snažnu instituciju spremnu da se uhvati u koštac sa izazovima u vezi sa evropskim integracijama Srbije", stoji u saopštenju.

Bilčik je izjavio da je zajedno sa Nemecom vođen iskren razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem između ostalog i o pitanjima koja se različito vide u Briselu i Beogradu.

"Direktan razgovor je uvek najbolji način za rešavanje teških pitanja", napisao je Bilčik na svom Tviter nalogu.

Kako je naveo, zajedno sa članom Delegacije Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj uniji Matjažom Nemecom iskreno je razgovarano sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem između ostalog i o pitanjima koja se različito vide u Briselu i Beogradu.

"I dalje je veoma dobro čuti da Srbija ne vidi alternativu putu u EU", istakao je Bilčik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija