Politika

Petković: Raste broj napada na Srbe na KiM, zahtevamo da ih međunarodne misije zaštite

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2022

-

16:24

Petković: Raste broj napada na Srbe na KiM, zahtevamo da ih međunarodne misije zaštite
Petković: Raste broj napada na Srbe na KiM, zahtevamo da ih međunarodne misije zaštite - Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

veličina teksta

Aa Aa

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ukazao je danas na porast broja napada protiv Srba u pokrajini i zahteva angažovanje međunarodnih misija na njihovoj zaštiti.

"Kuća povratnika Ilije Tošića u Osojanu je opljačkana. Juče su oskrnavljena dva groba u Klokotu. Broj napada protiv Srba, posebno južno od Ibra, raste. Zahtevamo od međunarodnih misija angažovanje na zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji", napisao je Petković na Tviteru.

On je objavio i fotografije opljačkane kuće u Osojanu i oskrnavljenog groba u Klokotu.

 


Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je ranije danas da je u Osojanu obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića, dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji.

Kancelarija je izrazila posebnu zabrinutost zbog ovog slučaja, jer su Srbi povratnici jedna od najosetljivijih kategorija stanovništva.

Slučaj iz Osojana prijavljen je nadležnim organima, uz zahtev da se pljačkaši u najskorije vreme privedu pravdi, kako bi se pokazala elementarna briga za život Srba na KiM i efikasnost kako institucija u Prištini tako i međunarodnih misija.
 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija