Politika

Direktorka doma zdravlja u Zubinom Potoku: Specijalci pretresali sanitetsko vozilo

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2022

-

16:57

Direktorka doma zdravlja u Zubinom Potoku: Specijalci pretresali sanitetsko vozilo
Direktorka doma zdravlja u Zubinom Potoku: Specijalci pretresali sanitetsko vozilo - Copyright Prinstcreen YouTube/Kosovo Online

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Specijalne jedinice Rosu kosovske policije, sinoć su nešto iza ponoći zaustavili sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Zubinom Potoku i izvršili pretres, ostavivši na hladnoći medicinski tim i pacijentkinju koja se vraćala sa kontrole u Beogradu.


Prema rečima direktorke Doma Zdravlja u Zubinom Potoku, Tatjane Vlašković, pripadnici Specijalne jedinice su medicinski tim zajedno sa pacijentom isterali iz sanitetskog vozila i bez ikakvog razloga pretresali medicinsko vozilo, prenosi Kosovo onlajn.

"To se desilo u selu Štuoce u opštini Zubin Potok u ranim jutarnjim satima oko 00.45 sati kada su se vraćali sanitetskim vozilom. Zaustavili su ih Specijalci jedinice Rosu, prvo su izveli vozača, zatim i pacijentkinju koja je bila u Beogradu na kontroli i njenog supruga koji je bio u pratnji", rekla je Vlašković.

Prema njenim rečima, specijalci su vozilo detaljno pretresli i nožem iscepali opremu za protivpožarnu zaštitu.

"Nekih 25 minuta su ih zadržali. Ispod vozačevog sedišta nalazio se paket sa aparatom koji je bio u originalnom pakovanju, a koji su isekli nožem. Kada su detaljno pretresli vozilo dozvolili su im da nastave dalje put prema Zubinom Potoku", rekla je Vlašković.

Ona ističe da su vozač i pacijentkinja, koja je srčani bolesnik, bili jako uznemireni zbog ovog pretresa.

"Bilo im je neprijatno samim tim što su ih zaustavili, pacijentkinja je srčani bolesnik, stajali su 25 minuta napolju na hladnom, tako da im nije bilo svejedno", kaže Vlašković.

Kosovo onlajn podseća da je juče, na skretanju prema selu Lučka Reka, takođe u Opštini Zubin Potok, jedan mladić srpske nacionalnosti prijavio Policijskom inspektoratu u Prištini pripadnike specijalne jedinice od kojih je prema njegovim rečima doživeo torturu i maltretiranje tokom pretresa njegovog vozila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija