Politika

Opozicija traži smenu Sandre Božić i Dalibora Šćekića: "Poslanici SNS uvode jezik asfalta u Skupštinu"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/11/2022

-

12:32

Opozicija traži smenu Sandre Božić i Dalibora Šćekića: "Poslanici SNS uvode jezik asfalta u Skupštinu"
Opozicija traži smenu Sandre Božić i Dalibora Šćekića: "Poslanici SNS uvode jezik asfalta u Skupštinu" - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici parlamentarne opozicije zatražili su danas na konferenciji za novinare da predsednik parlamenta pokrene proceduru za smenu njegove zamenice Sandre Božić, kao i da SNS zatraži od poslanika Dalibora Šćekića da vrati mandat građanima.

Ovaj zahtev je usledio nakon jučerašnje rasprave u Skupštini, kada je deo opozicije tvrdio da je tokom izlaganja poslanice DS Tatjane Manojlović jedan od poslanika SNS neprimereno gestikulirao zbog čega su pozvali Orlića da pogleda snimak i reaguje. 

Naime, devet opozicionih poslaničkih klubova juče je u zajedničkom saopštenju navelo da je narodni poslanik SNS Dalibor Šćekić seksističkim aluzijama omalovažio narodne poslanice i zatražili su od parlamenta da mu se oduzme poslanički mandat i imunitet.

Poslanica DS-a Tatjana Manojlović je na današnjoj konfernciji za novinare navela da je juče u Skupštini srušen Ustav, kao i više zakona – Zakon o ravnopravnosti polova, Zakon o zabrani diskriminacije, ali i Poslovnik o radu. 

"I to kada kažemo, više nikoga ne čudi. Ali ono što smo mi narodne poslanice iz opozicije juče doživele teško je opisati, a ne uvaljati se u ovo blato i kalj i mulj u koji nas gura SNS i njeni eksponenti. Dok sam govorila juče za skupštinskom govornicom, poslanik SNS je aludirao na oralni seks. Niko nije reagovao na to osim poslanika opozicije. Ja, moram priznati, toga nisam bila ni svesna, jer sam bila usredsređena na svoj govor", navela je Manojlović u obraćanju. 

"Mi danas tražimo da predsednik parlamenta pokrene proceduru da smeni svoju zamenicu Sandru Božić koja je, menjajući ga na messtu predsedavajućeg dodatno uvedila sve opozicione poslanice govoreći o tome da se mi prolaskom kroz deo sale gde oni sede nudimo predstavnicima SNS", dodala je Manojlović.

Rekla je i da zahtevaju da SNS zatraži od poslanika Dalibora Šćekića da vrati mandat građnima Srbije.

"To su naši zahtevi, a vas, kao novinarka koja se 35 godina bavi ovim poslom i radim tako da nikad nisam imala demanti na ono to sam objavila, da u centar pažnje mog izlaganja ne stavljate jedan ponižavajući čin", rekla je Tatjana Manojlović. 

Tepić: Pružamo podršku Tatjani Manojlović

Marinika Tepić iz poslaničkog kluba Ujedinjeni je rekla da oni pružaju podšrku koleginici Tatjani Manojlović. 

Već danima ukazujemo da predsedavajući i poslanici režima ponovo uvode jezik asfalta i ulice u raspravu. Međutim, ono što se juče dogodilo je samo naznaka kako je ovaj parlament zamišljen da će izgledati”, navela je ona na istoj konferenciji za novinare. 

Juče je zajedničko saopštenje medijima stiglo iz Narodne stranke a potpisalo ga je devet opozicionihi poslaničkih klubova, a potpisali su ga i Demokratska stranka, Moramo-zajedno, Ne davimo Beograd, Zavetnici, Srpska koalicija NADA, Dveri, Stranka slobode i pravde, Nova demokratske stranke Srbije. 

Oni su ocenili da je ponašanje poslanika Šćekića nepristojno, drsko i bezobzirno i da vređa moral građana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija