Politika

Sastali se Dačić i ministar spoljnih poslova Katara u Dohi

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2022

-

19:06

Sastali se Dačić i ministar spoljnih poslova Katara u Dohi
Ministarstvo spoljnih poslova/Kristina Bunčić - Copyright Ministarstvo spoljnih poslova/Kristina Bunčić

veličina teksta

Aa Aa

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Države Katar šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom bin Džasimom Al Tanijem.

Dačić je ocenio odnose dve zemlje kao izuzetno prijateljske, te izrazio nadu da će se nastaviti visok nivo kontakata, ali i praktične saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, naročito u oblasti ekonomije i investicija.

Sagovornici su se saglasili da je intenzivniji politički dijalog u poslednjih nekoliko godina rezultirao suštinskim unapređenjem bilateralne saradnje, ali su takođe zaključili da postoji i neiskorišćen potencijal, naročito u oblastima ekonomije, privrede i poljoprivrede.

U kontekstu zajednički izražene želje za daljim jačanjem odnosa i intenzivnijom razmenom poseta na visokom i najvišem nivou, Dačić je iskoristio priliku da pozove svog katarskog kolegu u zvaničnu posetu Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Srbije pohvalio je organizaciju svetskog prvenstva u fudbalu i izrazio zahvalnost na pozivu za posetu ministru spoljnih poslova i ministru sporta Katara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija