Politika

Lajčak sutra stiže u Beograd, sastaje se sa Vučićem

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/12/2022

-

12:18

Lajčak sutra stiže u Beograd, sastaje se sa Vučićem
Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Sastanak je planiran u 11.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata, saopštila je pres služba predsednika.

Podsetimo, Lajčak dolazi u Beograd nešto više od nedelju dana otkako su visoki predstavnici Beograda i Prištine postigli dogovor u Briselu po pitanju tablica. 

On je nedavno u intervjuu Kanalu 10 najavio da će posetiti Prištinu i Beograd i da će se sastati sa Aljbinom Kurtijem i Aleksandrom Vučićem, kako bi se uverio da obe zemlje poštuju sporazum o registarskim tablicama.

Tokom tih sastanaka, prema Lajčakovim rečima, razgovaraće se o narednim koracima za normalizaciju odnosa u skladu sa francusko-nemačkim planom, prenosi RTK2.

"U ovom trenutku smo pozitivni i mislimo da ne treba da se suočimo sa još jednom krizom na terenu, već da se fokusiramo na normalizaciju odnosa", rekao je Lajčak.

On je istakao da je sporazumom od 23. novembra izbegnuto dalje jačanje tenzija i da će se na predstojećim sastancima usredsrediti na francusko-nemački predlog.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija