Politika

Rama uveren da će Vučić prisustvovati samitu u Tirani: Suprotno bi bila katastrofa za Srbiju

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2022

-

13:15

Rama uveren da će Vučić prisustvovati samitu u Tirani: Suprotno bi bila katastrofa za Srbiju
Edi Rama - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Albanije Edi Rama izrazio je uverenje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovati samitu Evropska unija - Zapadni Balkan, koji se održava u Tirani 6. decembra.

Rama je, na onlajn konferenciji za novinare, ocenio da Vučić "nema drugog izbora" i dodao da bi suprotno, kako je naveo, "bilo katastrofa za Srbiju", prenosi prištinska Koha.

"Srbija će biti na samitu i predsednik Srbije nema drugog izbora nego da dođe na samit. Ovo vam kažem sa uverenjem. Suprotno bi bilo katastrofa za Srbiju i za njega, naravno", rekao je Rama.

On smatra da je samit u Tirani istorijski jer se prvi put održava u zemlji koja nije članica EU, navodi Reporteri.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da niko iz Srbije neće biti u Tirani na Samitu EU i - Zapadnog Balkana 6. decembra zbog, kako je rekao, "sramne" reakcije EU povodom imenovanja Nenada Rašića za ministra u kosovskoj vladi.

Potom je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sam odlučiti da li će učestvovati na samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana u Tirani ili ne . 

"Koju god odluku da donese ona će biti u interesu Srbije", rekao je Daćić novinarima u Novom Sadu, gde je održana izborna konferencija pokrajinske organizacije SPS u Vojvodini. 

On je na pitanje da li smatra da rukovodstvo Srbije treba da se pojavi na samitu u Tirani rekao da odgovor treba tražiti u onome o čemu predsednik Srbije razgovara sa predstavnicima međunarodne zajednice, a to je šta raditi u ovom trenutku. 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

04.12.2022 13:37

Ох, Рама је забринит за добробит Србије! то је новост. Штета што у ту "новост" нико не верује.

Srbija