Politika

Povukao se jedini srpski kandidat za izbore u Severnoj Mitrovici

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2022

-

14:46

Povukao se jedini srpski kandidat za izbore u Severnoj Mitrovici
Povukao se jedini srpski kandidat za izbore u Severnoj Mitrovici - Copyright Printscreen YouTube/SRBIN info - kanal Centar

veličina teksta

Aa Aa

Jedini srpski kandidat na vanrednim izborima za gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice, Aleksandar Arsenijević iz Građanske inicijative „Srpski Opstanak“ povukao je kandidaturu, potvrdio je danas portparol Centralne izborne komisije u Prištini Valmir Elezi.

Elezi je naglasio da je obaveštenje o povlačenju Arsenijević predao 2. decembra, što je, prema njegovim rečima, u zakonskom roku koji je odredio CIK.

"Mogu da potvrdim da smo 2. decembra 2022. godine, u zakonskom roku koji je CIK odredio za povlačenje političkih subjekata, dobili obaveštenje o povlačenju kandidata Građanske inicijative „Srpski Opstanak“ Aleksandra Arsenijevića iz redova trka za gradonačelnika Severne Mitrovice.

U pisanom obrazloženju koje smo prihvatili on je svojom voljom povukao svoju kandidaturu“, rekao je Elezi, prenosi Reporteri.

Na Kosovu su za 18. decembar raspisani vanredni lokalni izbore u četiri opštine na severu, nakon što su predstavnici Srba sa severa KiM napustili tamošnje institucije i četiri opštine.

Do podnošenja ostavki i izlsaska iz institucija došlo je u znak protivljenja odluci Vlade Kosova da pokrene proces preregistracije automobila sa tablicama sa oznakama kosovskih gradova koje izdaje Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija