Politika

Lajčak: S Vučićem o nastavku dijaloga i povratku Srba u institucije u Prištini

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

05/12/2022

-

21:42

Lajčak: S Vučićem o nastavku dijaloga i povratku Srba u institucije u Prištini
Lajčak: S Vučićem o nastavku dijaloga i povratku Srba u institucije u Prištini - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o nastavku dijaloga i povratku Srba u privremene prištinske institucije. Lajčak je na Tviteru naveo da je tokom sastanka sa predsednikom Srbije bilo reči i o Energetskoj mapi puta i nestalim osobama.

Predsednik Vučić naglasio je danas u razgovoru sa Lajčakom neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje srpskog naroda.

"Sa Miroslavom Lajčakom razmotrio sam poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji i probleme sa kojima se Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine", naveo je predsednik Srbije na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav'' posle razgovora sa Lajčakom.

Vučić će ipak boraviti sutra u Tirani gde će učestvovati na Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana. Tom prilikom Vučić će prisustvovati potpisivanju Roming deklaracije između mobilnih operatera Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana, saopštila je pres služba predsednika.

Tokom Samita u glavnom gradu Albanije Vučić će imati i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima zemalja učesnica, među kojima su predsednik Vlade Kraljevine Belgije Aleksandar De Kro, kao i predsednik Vlade Kraljevine Holandije Mark Rute.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija