Politika

Kurti zapretio većim brojem policajaca zbog "pojačanih napada" na severu Kosova

Komentari

Autor: Tanjug

06/12/2022

-

22:42

Kurti zapretio većim brojem policajaca zbog "pojačanih napada" na severu Kosova
Kurti zapretio većim brojem policajaca zbog "pojačanih napada" na severu Kosova - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je na svom Fejsbuk (FB) profilu da će vlada Kosova zbog situacije "severno od Ibra rasporediti još veći broj policajaca". On je u svojoj FB objavi napisao da su na severu Kosova "pojačani napadi".

"Zločinačke bande pojačale su napade na severu Kosova. Znaju da se bliži kraj. Vlada Kosova niti će da se cenjka sa njima niti da ih toleriše. Bombe koje bacaju, meci koje ispaljuju i maske koje nose su njihova politička i narodna nemoć. Zbog ovih zločinaca i oružanih napada severno od Ibra, obezbedićemo više policajaca zato što će se voditi istraga i procesuiranje ovih zločinaca koje plaća Srbija i režira njen predsednik", napisao je Kurti.

Kurti poručuje da brojna kršenja zakona neće biti oproštena, a da će tendencije destabilizacije propasti.

"U četiri opštine na severu podela nije na Srbe i Albance, već na kriminalne bande i građane. Molim sve građane Kosova da podrže državu i policiju Kosova, sve naše funkcionere koji brane ustavnost i zakonitost, republiku i demokratiju", poručio je Kurti.

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, zajedno sa patrolom Euleksa, ponovo su večeras ušli u prostorije opštinske izborne komisije (OIK) u Severnoj Mitrovici.

Nema zvaničnih informacija o razlogu njihovog boravka u OIK, ali pojedini albanski mediji su preneli da se sumnja se da su tu zbog neeksplodirane eksplozivne naprave.

U Severnoj Mitrovici danas se čulo više eksplozija, kada su albanski članovi OIK uz asistenciju naoružanih specijalaca kosovske policije nasilno upali u prostorije koje koristi izborna komisija i zamenili brave. 

Tokom nasilnog upada čule su se detonacije, a prostorije su potpuno demolirane. Isto se dogodilo i u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću. Građani ovih opština bili su vidno uznemireni.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija