Politika

Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Pakistana

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2022

-

17:36

Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Pakistana
Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Pakistana - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Islamske Republike Pakistan Šerjara Akbara Kana i u srdačnom razgovoru zahvalio je na njegovom angažmanu i ličnoj posvećenosti tokom trogodišnjeg mandata u Srbiji. 

Dačić je ambasadoru poželeo uspeh u nastavku karijere. Istovremeno je izrazio uverenje da će se i ubuduće nastaviti dobra saradnja Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ambasade Pakistana u Beogradu u cilju jačanja bilateralnih odnosa i prijateljskih veza između naše dve zemlje, baziranih na osnovama saradnje uspostavljene u okviru Pokreta nesvrstanih, gde su naše dve države neretko nastupale sa zajedničkim stavovima u vezi sa značajnim međunarodnim pitanjima.  

Sagovornici su se saglasili da postoje potencijali za dalji razvoj sveukupnih odnosa, baziranih na temeljnim principima Pokreta nesvrstanih zemalja. 

Konstatovano je da naredna, jubilarna 2023. godina, u kojoj obeležavamo 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između naše dve zemlje, predstavlja odličnu priliku za dalje intenziviranje kontakata i saradnje između Srbije i Pakistana.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija