Politika

Orlić zakazao sednicu za četvrtak, na dnevnom redu 21 tačka

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2022

-

11:23

Orlić zakazao sednicu za četvrtak, na dnevnom redu 21 tačka
Orlić zakazao sednicu za četvrtak, na dnevnom redu 21 tačka - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zakazao je za sutra novu sednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati i o izmenama Zakona o državnim službenicima.

Na dnevnom redu je 21 tačka, a poslanici će raspravljati o Predlogu zakona o izmeni Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, Predlogu zakona o dopuni Zakona o javnim medijskim servisima.

Među tačkama dnevnog reda su i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o izručenju između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o transferu osuđenih lica između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o pravnoj i sudskoj saradnji u građanskim i trgovinskim stvarima između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Federativne Republike Brazil o pravnoj pomoći u građanskim stvarima, Predlogu zakona o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola uz Konvenciju o visokotehnološkom kriminalu o pojačanoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza.

Tu su i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske o zapošljavanju članova porodica diplomatskog, konzularnog i tehničkog osoblja, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Agencije za energetiku Republike Srbije za 2023. godinu, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije za 2023. godinu, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2023. godinu, Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca.

Pred poslanicima su i Predlog odluke o izboru predsednika sudova, Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa DS, Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, sa ispravkom, koji je podnela Poslanička grupa SVM, Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa „Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve“.

Raspravljaće se i o Predlogu odluke o izmeni Odluke o sastavu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, koji je podneo predsednik Narodne skupštine, kao i Predlogu odluke o izmenama Odluke o sastavu stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija