Politika

Ostavke poslanika Lava Grigorija Pajkića i Krste Janjuševića, imenovani za državne sekretare

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2022

-

15:34

Ostavke poslanika Lava Grigorija Pajkića i Krste Janjuševića, imenovani za državne sekretare
Lav Pajkić - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Administrativni odbor razmatrao je ostavke narodnih poslanika Srpske napredne stranke Lava Grigorija Pajkića i Krste Janjuševića, koji su imenovani za državne sekretare u Ministarstvu za rad.

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja predložiće Skupštini da konstatuje ostavke Pajkića i Janjuševića.

Predsednik odbora Milenko Jovanov rekao je na sednici da su ostavke overene u skladu sa zakonom i u zakonskom roku predate na pisarnicu Skupštine.

Opozicioni poslanik “Ujedinjeni” Janko Veselinović pozvao je odbor da konstatuje ili pokrene postupak kod Agencije za sprečavanje korupcije, jer su dvojica poslanika, kako tvrdi, sedam dana obavljali duple funkcije.

"Imenovani Lav Grigorije Pajkić i Krsto Janjušević su 15. decembra postavljeni na mesto državnih sekretara dok su bili poslanici. Mi od njih nismo dobili zahtev za saglasnost da obavljaju dve javne funkcije, a to znači da su prekršili Zakon o agenciji za sprečavanje korupcije", rekao je Veselinović.

On je naveo da će, ukoliko Agencija ne pokrene postupak, lično podneti zahtev.

"Možda ćete reći da je samo sedam dana obavljao poslove, ali zakon takvu odrednicu ne poznaje. Pretpostavljam da zakoni jednako važe za sve poslanike, bilo da su članovi SNS ili opozicije", rekao je Veselinović.

Jovanov je odgovorio da je Krsto Janjušević ostavku podneo istog dana kada je i održana sednica Vlade na kojoj je imenovan za državnog sekretara, a Lav Grigorije Pajkić dan kasnije.

"Ono što jeste činjenica da je svako od njih mogao da traži izjašnjenje i da čeka ne znam koliko dugo da se Agencija izjasni, ali nijedan ni drugi nisu pokazali nameru da obavljaju dve funkcije", rekao je Jovanov.

Predsednik Odbora je rekao i da po Zakonu o narodnim poslanicima mandat poslaniku prestaje onog dana kada je podneo ostavku, dodajući da dvojica državnih sekretara nisu sedam dana obavljali dve funkcije, kako tvrdi Veselinović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija