Politika

Čadež i Sultan Al Alseri o mogućnostima investicija Katara u Srbiju

Komentari

Autor: Tanjug

25/12/2022

-

14:11

Čadež i Sultan Al Alseri o mogućnostima investicija Katara u Srbiju
Čadež i Sultan Al Alseri o mogućnostima investicija Katara u Srbiju - Copyright PKS

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež razgovarao je danas u Dohi sa Sultanom Al Alserijem, zamenikom Fonda za razvoj Katara, o mogućnostima investicija Katara u Srbiju, koji je izrazio spremnost te zemlje da investira u Srbiju, saopštila je je PKS.

Kako je navedeno, Čadež je domaćinu predstavio brojne prednosti srpske privrede, pre svega kada je reč o ulaganjima u IT industriju i komunikacije, ali i u poljoprivredu i proizvodnju hrane. 

„Katarsko tržište pruža šansu i za privredu Srbije. Postoje velike mogućnosti za plasman smrznutog voća i bobičastih proizvoda iz Srbije. Ali naša privreda je zainteresovana ne samo za trgovinu sa Katarom već i za investicije iz ove zalivske zemlje, što će i biti teme Poslovnog saveta Srbije i Katara koji će se formirati početkom sledeće godine“, rekao je Čadež.

Sultan Al Alseri je naglasio da je Katar zainteresovan za ulaganja i saradnju sa Srbijom, a posebnu pažnju čelnika Fonda za razvoj Katara privukao je projekat inovativnih zdravstvenih usluga. 

Sultan Al Alseri prihvatio je poziv predsednika PKS da poseti Srbiju.  

Fond za razvoj Katara, osnovan 2002. godine, kao glavni cilj ima „postizanje inkluzivnog i održivog razvoja, rešavanjem prioritetnih pitanja obrazovanja, zdravstva i ekonomskog osnaživanja“.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija