Politika

Lajčak u odvojenim razgovorima sa Varheljijem i Eskobarom o dijalogu Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2023

-

21:26

Lajčak u odvojenim razgovorima sa Varheljijem i Eskobarom o dijalogu Beograda i Prištine
Lajčak u odvojenim razgovorima sa Varheljijem i Eskobarom o dijalogu Beograda i Prištine - Copyright Tanjug/AP/Lisa Leutner, Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem o dijalogu u širem regionalnom kontekstu.

Varheji je u objavi na svom Tviter nalogu naveo da je dalji dijalog Beograda i Prištine ključan za napredak na evropskom putu.

Lajčak je saopštio da je sa Varheljijem imao koristan razgovor i o širem regionalnom kontekstu, kao i o naporima EU za 2023. godinu.

"Drago mi je što sam se sreo sa komesarom Oliverom Varhejijem danas. Bilo je korisno razgovarati o Dijalogu u širem regionalnom kontekstu i evropskim naporima za 2023. godinu", napisao je Lajčak na Tviteru.

Osim toga, Lajčak je objavio da je razgovarao i sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom sa kojim je, kako kaže, "zacrtao sledeće korake u dijalogu".

"Zacrtani sledeći koraci u dijalogu sa mojima američkim kolegom i prijateljem Gabrijelom Eskobarom. Radujemo se nastavku naše veoma bliske saradnje u 2023. godini", napisao je Lajčak na svom Tviter nalogu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija