Politika

Lutovac pozvao na jedinstvo opozicije: "U DS imate pouzdanog partnera"

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2021

-

15:55

Lutovac pozvao na jedinstvo opozicije: "U DS imate pouzdanog partnera"
Lutovac pozvao na jedinstvo opozicije: "U DS imate pouzdanog partnera" - Copyright Tanjug/Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokratske stranke pozvao je opozicione partije, pokrete, udruženja i građane na jedinstvo u borbi za slobodne i poštene izbore i poručio da u DS imaju pouzdanog partnera oko zajedničkog cilja - normalizacije političkog i svakog drugog života u Srbiji.


Lutovac je radnoj i izbornoj skupštini DS, na kojoj se bira novo rukovodstvo stranke, rekao da samo najšire okupljanje opozicije i građana može dovesti do slobodnih izbora i do susustinskih promena u društvu, a da usitnjavanje i razbijanje opozicije koristi samo "Vučiću i njegovoj autokratskoj vladavini".

"Svi moramo jedni druge psomatrati kao saveznike, a ne kao suparnike. Moramo da učinimo Srbiju normalnom demokratskom državom", rekao je Lutovac, koji je jedini kandidat za predsednika DS.

Zahvalio je članovima stranke što su "kao hrabri i časni ljudi" sačuvali DS, instituciju demokratije, kao i nadu da su promene na bolje moguće.

Lutovac je rekao da se DS posle tri godine "oslobodila" loših praksi unutar stranke i prema spolja, i da se odluke u toj partiji sada donose isključivo u organima stranke posle širokih debata, a ne, kako kaže, u uskom krugu ljudi, u kafićima, na privatnim sastancima.

"Neće više biti večitih funkcionera okrenutih sebi, šansu će dobijati oni koji su posvećeni javnom interesu i koju priliku dobijau svojim radom", poručio je Lutovac na skupštini u Centru za kulturu "Vlada Divljan".

Na skupštini DS bira se predsednik i pet potpredsednika stranke, kao i 40 članova stalnog sastava Glavnog odbora.

Preporuka za vas

Tadićev "neki drugi film" uzburkao odnose nekadašnjih saradnika: Pajtić i Lutovac za Euronews Srbija o navodima bivšeg predsednika DS

Komentari (0)

Srbija