Politika

Vučić: Kada su u pitanju pritisci zbog KiM nisam optimista, za nas je teška situacija

Komentari

Autor: Tanjug

14/01/2023

-

12:29

Vučić: Kada su u pitanju pritisci zbog KiM nisam optimista, za nas je teška situacija
Vučić: Kada su u pitanju pritisci zbog KiM nisam optimista, za nas je teška situacija - Copyright Prinstscreen/RTV Pink

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa visokim savetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom imao korektan razgovor, a kada su u pitanju pritisci na Srbiju povodom Kosova i Metohije kaže da je realan i da nije optimista.

Na pitanje novinara da li je optimista nakon tog sastanka kada su u pitanju pritisci prema Srbiji rekao je da "nije optimista i da je situacija za Srbiju teška".

"Za nas je teška situacija, sve zapadne sile su priznale nezavisnost Kosova. Ne očekujte bilo šta lepo ili upakovano u šećerlemi da nam dođe, nije to ništa čudno. Sa Šoleom sam imao korektan i otvoren razgovor, naši stavovi o Kosovu se razlikuju", rekao je Vučić posle obilaska radova na deonici brze pruge Novi Sad- Subotica.

Zamoljen da prokomentariše izjavu premijera privremenih prištiniskih institucija Aljbina Kurtija "da su granice Srbije i Kosova granice Rusije i NATO", Vučić je rekao da je to još jedna od očajničkih političkih poruka kojom Kurti sebe pokušava da predstavi kao veliku žrtvu, novog Zelenskog, a njega kao malog Putina. 

"Nisam znao da je Kurti postao i NATO u međuvremenu. Pričaj ti šta god hoćeš, kako god hoćeš, pokušavaj nas da staviš negde gde nismo, sebe negde gde nisi, mi tebe ne stavljamo ni tebe gde nisi, niti sebe. Mi imamo svoju zemlju, koju volimo najviše na svetu, kojom se dičimo i kojom se ponosimo. Ime te zemlje je Srbija i granice ne određuješ ti već međunarodno javno pravo", poručio je predsednik Srbije. 

On je dodao da se naslušao dosta gluposti u poslednje vreme, a da je njegovo da vodi zemlju kao nezavisnu, suverenu, slobodnu i slobodarsku zemlju i da je ponosan što tako čini. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija