Politika

Nakon izjave Glišića da je Vučić spreman da se povuče, predsedniku SNS podrška od funkcionera, poslanika i odbora

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

23/01/2023

-

12:33

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je da je lider te stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednom sastanku u centrali stranke rekao da je spreman da se povuče sa mesta predsednika SNS. Vučić je, kako su preneli mediji, napustio sastanak nakon što je rukovodstvo stranke upoznao sa pritiscima sa kojima se Beograd suočava po pitanju situacije na Kosovu i Metohiji, a više poslanika i opštinski odbori naprednjaka širom Srbije danas su mu uputili podršku i ukazali protivljenje njegovom povlačenju.

"Ukoliko predsednik Vučić ostane pri svome da podnosi ostavku, mislim da je to kraj SNS, kraj karijere koje je SNS imala na političkoj sceni Srbije, a mislim da nakon toga sledi najgori mogući scenario za Srbiju koji ne smem ni da zamislim", rekao je Glišić za televiziju "Pink".

Prethodno je Infromer javio da je Vučić oko 21 napustio sastanak sa najbližim saradnicima u centrali SNS na Novom Beogradu i da je on upoznao partijski vrh sa pritiscima koji se vrše na Srbiju u vezi sa Kosovom i Metohijom.  

Kako je naveo ovaj list, pojedini funkcioneri govorili su da ni slučajno ne treba prihvatiti dalje pregovore sa EU i SAD. Vučić je, dodaje beogradski list, sve to saslušao, a onda poručio da ako neko misli da može i ume bolje, on će se povući.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Inače, sednica Vlade Srbije, na kojoj učestvuje i Vučić, počela je danas u 11 časova, u zgradi vlade. Tema sednice su, prema najavama, najnoviji razvoj događaja u vezi sa Kosovom i Metohijom, kao i turbulencije nakon posete takozvane "velike petorke" i pritisci kojima je Srbija izložena u smislu insistiranja Zapada da se ovo pitanje razreši. Tim povodom Vučić će se večeras u 20 sati obratiti građanima.

Poslanici i gradski odbori šalju podršku

Ministar unutrašnjih poslova i član Predsedništva SNS Bratislav Gašić pružio je danas podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću navodeći da su pritisci i izazovi sa kojima se Srbija i Vučić suočavaju ovih dana najteži do sada.

"Srpska napredna stranka jedino na čelu sa Aleksandrom Vučićem može sačuvati mir i stabilnost i nastaviti putem napretka. Jedino Aleksandar Vučić može očuvati i sačuvati suverenu i jaku Srbiju, Srbiju koja se bori za svoj narod, Srbiju koja je snažna i koja svakoga dana napreduje", izjavio je Gašić.

On je ukazao da SNS i svi koji su deo stranke moraju jasno i glasno da pruže podršku Vučiću i stanu uz njega u ovim teškim odlučujućim trenucima za našu zemlju, saopšio je MUP. "Za nas predaja nije opcija“, izjavio je Gašić.

Ministar odbrane Miloš Vučević poručio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi za boljitak svoje zemlje te da ga bezrezervno podržava da u tome istraje. U instagram objavi Vučević je ocenio da nije lako danas boriti se za Srbiju i njen napredak a baviti se politikom. 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da je važno da se složno i ujedinjeno stane uz predsednika Vučića kako bi mu se pružila dodatna podrška. U objavi na instagramu on je istakao da je takva podrška neophodna kako bi Vučić Srbiju poveo pravim putem, čuvajući mir i stabilnost naše zemlje i čitavog regiona.

Više poslanika Srpske napredne stranke, ali i gradski i opštinski odbori naprednjaka širom Srbije pružili su danas podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u, kako se navodi, borbi za odbranu državnih interesa, teritorijalnog integriteta i rešavanju kosovskog pitanja i istovremeno se protive mogućnosti da se predsednik povuče sa funkcija.

Vučiću je podrška stigla od potpredsednice Narodne skupštine i funkcionerke SNS Sandre Božić koja je istakla da je Vučić više puta i u najtežim momentima za Srbiju pokazao da je, kako je rekla, jedini sposoban da vodi državu i sačuva je. 

Prema rečima predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti i poslanika SNS Igora Bečića Vučić je još jednom pokazao odlučnost i nedvosmislenu političku volju da se dođe do rešenja dijalogom, kao najboljom opcijom za sve strane jer, kako dodaje, nametnuta rešenja nikada nisu vodila trajnom miru. 

Kako je rekao član Glavnog odbora SNS i poslanik SNS Aleksandar Marković, do sada je mnogo puta dokazano da državotvorna politika koju vodi  Vučić apsolutno nema alternativu i da je građani Srbije u ogromnom broju bezrezervno podržavaju.

Fonet/Zoran Mrđa

 

Članica Predsedništva SNS Biljana Pantić Pilja ocenila je u saopštenju da je Vučić jasno pokazao kako se bori i voli Srbija i da su mu država i građani na prvom mestu i zato je na prethodnim izborima osvojio preko dva miliona glasova.

Vučiću je podrška stigla i od gradskog odbora SNS Beograd, sa svih 17 beogradskih opštinskih odbora. 

"Pružamo aposlutnu i nedvosmislenu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da nastavi svoju borbu za modernu, jaku i stabilnu Srbiju. Politika koju predstavlјa predsednik Vučić je politika mira, prosperiteta, stabilnosti, politika koja razvija naš Beograd, gradi Srbiju, predstavlјa nas u najbolјem svetlu svuda u svetu, politika koja misli i radi samo u interesu građana", piše u sapoštenju beogradskog odbora SNS. 

Predsedniku Srbije i SNS stigla je podrška naprednjaka širom Srbije, i to od opštinskih odbora SNS Crveni krst Niš, Žabalj, Kovin, Lajkovac, Sombor, Obrenovac, Kraljevo, Smederevo,  Vranje, Leskovac, Rakovica, Bela Palanka, Velika Plana, Zaječar, Sečanj, Grocka, Inđija, Pećnci, Kragujevac, Lapovo, Mali Zvornik, Negotin, Čačak, Ljig, Kuršumlija, Bogatić, Kuršumlija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija