Politika

Lajčak nakon sastanka s Dačićem: "Razmenili smo mišljenja o dijalogu"

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2023

-

08:12

Lajčak nakon sastanka s Dačićem: "Razmenili smo mišljenja o dijalogu"
Ivica Dačić i Miroslav Lajčak - Copyright Ministarstvo spoljnih poslova

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem razgovarao u Briselu o dijalogu o normalizaciji odnosa dve strane, u kontekstu težnje Srbije za članstvo u EU.  

"Dobro je dočekati srpskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića danas u Briselu. Razmenili smo mišljenja o dijalogu o normalizaciji odnosa u kontekstu aspiracija Srbije za članstvo u EU", naveo je juče Lajčak na Tviteru. 

Dačič je prethodno, nakon odvojenih sastanaka u Briselu sa Lajčakom, šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom, komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson i predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, poručio da su i Borelj i Lajčak istakli veoma konstruktivnu i odgovornu ulogu predsednika Aleksandra Vučića kad je reč o poslednjim razgovorima u Beogradu o dijalogu Beograda i Prištine.

On je dodao da je opredeljenje Srbije da učini sve što može, vodeći računa o nacionalnim i državnim interesima, da nastavi evropski put i usaglašavanje politike sa politikom EU.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija