Politika

Lajčak s predstavnicima država EU koje nisu priznale Kosovo i Metohiju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/01/2023

-

21:55

Lajčak s predstavnicima država EU koje nisu priznale Kosovo i Metohiju
Lajčak s predstavnicima država EU koje nisu priznale Kosovo i Metohiju - Copyright Twitter/@MiroslavLajcak

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se tokom dana s predstavnicima država EU koje nisu priznale Kosovo o čemu je objavio postove na svom Tviteru. 

On je večeras saopštio da je razgovarao sa specijalnom izaslanicom Grčke za Zapadni Balkan Sofijom Gramatom razgovarao o naporima EU na postizanju napretka u normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine i važnoj ulozi koju Grčka ima u tom regionu.

 

 

"Sa grčkom izaslanicom za Zapadni Balkan razgovarao sam o našim EU naporima na napredovanju u normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije i važnoj ulozi Grčke u regionu", naveo je Lajčak na Tviteru.

Prethodno se Lajčak susreo s predstavnicima država koje nisu priznale Kosovo s ministrom spoljnih poslova Španije Hoseom Manuelom Albaresom, ministrom spoljnih poslova Slovačke Rastislavom Kačerom, ministrom spoljnih poslova Kipra Joanisom Kasulidesom p čemu je postavio postove na svom tviter nalogu.

 

 

Lajčak  je ranije danas razgovarao u Briselu i sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem o, kako je naveo, dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, u kontekstu težnje Srbije za članstvo u EU. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija