Politika

Kočović iz SPS o stranačkom kolegi Steviću: "Ne samo iz Skupštine, mora da bude izbačen iz stranke"

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2023

-

22:36

Kočović iz SPS o stranačkom kolegi Steviću: "Ne samo iz Skupštine, mora da bude izbačen iz stranke"
Kočović iz SPS o stranačkom kolegi Steviću: "Ne samo iz Skupštine, mora da bude izbačen iz stranke" - Copyright Prinskrin/Youtube/K1 Televizija

veličina teksta

Aa Aa

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Dragoljub Kočović ocenio je danas da detalj zbog koga je došlo do takvog odnosa prema SPS-u i ljutnje predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića na glavnog koalicionog partnera niko ne može da zna, osim Vučića i lidera socijalista Ivice Dačića.

Kočović je za Tanjug naglasio da je SPS iskreni partner Srpskoj naprednoj stranci.

Na pitanje da li je moglo da dođe do raspada vlade posle 95 dana zbog poslanika Zvonimira Stevića, Kočović je rekao da je Stević "nebitan čovek koga dobro zna".

"On treba da bude izbačen iz SPS i kada budem na Glavnom odboru ja ću to reći", rekao je Kočović i dodao da član SPS ne može da bude ni poslanica iz Kraljeva koja je tokom rasprave o KiM onlajn kupovala garderobu.

Dodao je da je uvreda i kada neko na bezvezan način brani predsednika kao što to čine neki bliski predsedniku, zbog čega mora da isključi odmah televizor.

Kočović je naglasio da od trenutka kada je SPS ušao u koaliciju sa SNS od nijedog svog druga iz vrha stranke nije čuo nijednu ružnu reč na račun SNS i Aleksandra Vučića.

Dodao je da možda sukobi postoje na lokalu, ali zbog nekih interesa.

"Prvi put kada samo doneli odluku na GO da podržimo Aleksandra Vučića svi smo išli od kuće do kuće, to nisam radio ni za Slobodana Miloševića, pa su nas neki i izbacili, išli smo sa ljudima iz SNS, svim srcem i svim političkim znanjem smo se borili da Aleksandar Vučić dođe na mesto predsednika", rekao je Kočović.

Na pitanje da li je možda Moskva pritisla Dačića da blago podrži evropski plan, Kočović je rekao da ne smemo da uvedemo sankcije nikome, a ni da prodamo Kosovo.

Prema njegovim rečima važno je da vidimo kakva će biti Zajednica srpskih opština.

Kočović je naglasio da Priština nijedan jedini dokument koji je potpisala sa bilo kim na svetu nije ispoštovala.

Na konstataciju da pojedini iz opozicije smatraju da nema promene vlasti bez prelaska SPS-a na drugi stranu, Kočović je rekao da takva šansa ne postoji.

''Dačić i Vučić imaju dve trećine podrške građana i bilo kakvo njihovo rušenje je nemoguće'', naveo je Kočović. 

Stević, funkcioner SPS-a sa KiM je nakon što se pojavio snimak iz Skupštine Srbije na kojem se vidi kako na mobilnom telefonu, za vreme sednice o Kosovu gleda porno-film, podneo ostavku na mesto narodnog poslanika.

 

Komentari (0)

Srbija