Politika

Orlić u Orašcu: Borićemo se za svoju jedinu otadžbinu

Komentari

Autor: Euronews Srbja

15/02/2023

-

17:00

Orlić u Orašcu: Borićemo se za svoju jedinu otadžbinu
Orlić u Orašcu: Borićemo se za svoju jedinu otadžbinu - Copyright Tanjug/Nebojša Raus

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić učestvovao je na svečanosti povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije.

Orlić je, zajedno sa kolegom iz Republike Srpske Nenadom Stevandićem, položio vence na spomenik vođi Prvog srpskog ustanka u Orašcu, nakon čega se obratio okupljenima, poručujući da jednom izborena i jednom uspostavljena država mora da se čuva.

"I to zahteva ozbiljnost i odgovornost, i ne trpi avanturizam i avanturiste. Oni koji smatraju da je država igračka i oni koji su u stanju da je brzo i lako potroše na svoju igru i svoju zabavu, takvi za dan mogu da ponište i Karađorđevo i Miloševo delo, delo svih onih koji su nam teškom mukom kuću gradili. To ne možemo i nećemo da dozvolimo. Od budućnosti Srbije, od naše države ničeg prečeg i važnijeg nema. Borićemo se! Srbiju ćemo sačuvati i odbraniti, u toj borbi pobediće Srbija" poručio je Orlić.

On je dodao da je Sretenje simbol državnosti koliko i borbe za slobodu.

 "Danas je naša borba, naš rad za Srbiju, predvođenu predsednikom Aleksandrom Vučićem, šansa za našu decu, da budućnost pronađu u svojoj Srbiji, da u njoj ostanu, grade svoj život i stvaraju porodicu", zaključio je Orlić.

Danas se u Srbiji obeležava Dan državnosti, a svečanost u Orašcu jedna je od ceremonija povodom proslave.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija