Politika

Ambasada Nemačke u Prištini: Mora se pokazati spremnost da se razgovara o ZSO

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2023

-

12:04

Ambasada Nemačke u Prištini: Mora se pokazati spremnost da se razgovara o ZSO
Nemački ambasador u Prištini, Jern Rode - Copyright Ambasada Nemačke u Prištini

veličina teksta

Aa Aa

Ambasada Nemačke u Prištini saopštila je da se sada mora pokazati spremnost da se započnu konkretni razgovori o Zajednici srpskih opština (ZSO) jer bez toga dogovor neće biti moguć. 

"Kosovo sada mora da pokaže spremnost da započne konkretne razgovore o ZSO. Bez toga, dogovor neće biti moguć", naglašeno je u odgovoru nemačke ambasade u Prištini za TV Kljan Kosova.

Ovo je reakcija nemačke ambasade na nedavni sastanak u Briselu, gde su u okviru dijaloga Beograda i Prištine razgovarali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti, uz podršku evropskih zvaničnika Đozepa Borelja i Miroslava Lajčaka.

Nakon tog sastanka, zvaničnici EU objavili su tekst predloga sporazuma između Beograda i Prištine koji sadrži 11 tačaka, dodajući da su se "obe strane saglasile da tekst nije neophodno dodatno menjati".

Zvaničnici iz Beograda i Prištine izneli su svoje viđenje sastanka, pa je tako predsednik Srbije rekao da nezavisnost Kosova i članstvo u UN ne dolaze u obzir, dok je Kurti ostao pri svom stavu i pred kosovskim parlamentom istakao da "ZSO ne prolazi, ali Beograd od nje ne odustaje". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija